Monday, 14 August 2017

Press Play

Enjoy the good vibes music! 💘

End Of Chapter 2 out of 6

Assalamualaikum and hye evryone 🙈

taken with iPhone 7 plus

So today tepat 14th August 2017 and guess what my 2nd semester result tengah malam ni okay seriously nervous. Bila teringat balik kita dah buat yang terbaik waktu exam tetapi bila fikir balik untuk kali kedua mula lah kita rasa macam kurang yakin pada final paper lah, ada derhaka kat lecturer lah,  assigment tak submit ikut date lah. Jadi semua tu hasutan syaitan! Just believe in yourself that you already did the best and InshaAllah, Allah akan tolong. Peace.

*pasang lagu JAMPI by Hael Husaini*

This semester punya cabaran lebih padu beb dari semester yang lepas. Okay mestilah makin tinggi sem makin susah kan like come on Farah. Alhamdulilah this semester banyak kerja kumpulan which is I kinda like sebab Farah ni jenis suka mengarah itu and ini. Serious kalau satu kumpulan dengan Farah memang tahu lah. And serious cakap semester kali ini banyak guna duit dengan trip yang berlambak, dengan paper plan yang print out asyik salah pastu kena print out balik dahlah sehelai RM5 waduh memang cut betul bajet makan Farah.

Tetapi on my 2nd semester ini disebabkan UiTM mengalami satu crisi which is dari segi pengakutan dan budget yang telah dipotong oleh pihak kerajaan kami tak boleh buat banyak banyak trip. Sebab yeah..nak menunggu bas satu hal pastu duit pula satu hal.

What you going to learn on this 2nd semester?

On this semester you will learn more deep about Park and Amenity Management. You will learn more on site punya coonstruction, behavior manusia (sambungan to Recreation and Leisure 1st semester) and more. And 2nd semester ni ada 6 papers final compared to 1st semester hanya ada 4 final papers. So this semester kena banyak bekorbanlah dari segi, masa, wang, tenaga padahal cukup aja tidur 

1. CTU (Sejarah Malaysia)
2. Ko-kurikulum
3. Englis for Professional Interaction
4. Park Visitor Destination Management
5. Resources and Environment
6. Construction Material
7. Park Planning and Design
8. Park Visitor Recreation Behavior.
9. 3rd Langguage

Ini site visit kat KL tajuk Park Visitor Destination Management 

Ini final result for Park Planning Design. Fuhh macam dah Architecture. haha

Ini waktu berbuka sama sama lecturer (kanan ber-blazzer)

Serious kalau awak belajar kerana ilmu dan Allah, semuanya akan jadi indah jika hanya memikirkan kerja, susahnya course ni and etc maka tiada lah nikmat belajar tu. Terima kasih sudi membaca! 👍